* 1 kg oksekjøtt uten ben
* 100 g bacon
* 3 gulrøtter
* 4 løk
* 3 fed hvitløk
* 2 strimler appelsinskall
* 1 laurbærblad
* 1 spiseskje rosmarin
* 3 spiseskjeer timian
* 1 bunt persille
* 2 spiseskjeer olivenolje
* 3 spiseskjeer balsamico-eddik
1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 4×4 cm, og baconet i mindre strimler
2. Skjær gulrøttene i terninger, løken i båter og knus hvitløken.
3. Bland sammen alt unntatt kjøttet til en marinade.
4. Legg kjøttet i marinaden og la det stå kaldt minst et par timer.
5. Plukk først ut kjøttet og stek det på kraftig varme i en stor gryte.
6. Når kjøttet er godt brunet tilsetter du grønnsakene, og lar dem frese med en stund.
7. Tilsett til slutt væsken fra marinaden og spe på med en ekstra halvliter vann, skru ned varmen og la det stå og putre på lav varme i halvannen til to timer. Rør litt i gryta av og til slik at det ikke er noe som brenner seg fast, og pass samtidig på at det ikke blir for tørt.
Serveres for eksempel med Persillade, Ovnsstekte poteter og kokt broccoli.