Ingredienser

* 4-5 egg (avhengig av størrelsen)
* 6 dl helmelk
* 3,5 dl hvetemel
* 1 ts salt
* 1-2 ts sukker (kan sløyfes)

Tilberedning

1. Hell halvparten av melken i en bolle.
2. Tilsett egg, salt og alt hvetemelet, og rør til en klumpefri røre. Jeg foretrekker å gjøre dette for hånd, men det går sikkert bra med maskinell hjelp også.
3. Ha i resten av melken og rør godt.
4. La røra stå en stund og svelle før du bruker den. (Om du har det travelt går det dog fint ann å hoppe over dette.)
5. Rett før steking kan det være greit å ha et par spiseskjeer smeltet smør i røra. Jeg pleier å smelte smøret i stekepanna, så blir den godt innsatt med fett før stekingen begynner.
6. Ha en liten klatt smør midt i panna, og vent til den er ferdig med å boble og i ferd med å bli brun. Plasser en porsjon røre midt i det smeltede smøret, og fordel den jevnt utover i panna. La steke til passelig gyllen farge er oppnådd, da du snur produktet med en stekespade (eller med den legendariske saltoen opp i lufta…)
7. Legg de ferdige pannekakene på en tallerken og legg en annen tallerken med bunnen opp over, så holder de seg nogenlunde varme til du er klar til å servere alle sammen.

Serveres med blåbærsyltetøy og kald melk!