Ingredienser

125 g smeltet margarin
3 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel
1 dl kakao
1 ts bakepulver
1 ts salt
Ev 1 pose med små biter av mørk sjokolade etter smak.

Tilberedning

– Sett ovnen på 175 grader.
– Bland smeltet margarin, sukker, egg og vaniljesukker i en bakebolle. Visp det i/med mixmaster, slik at du får en kremete deig. Pass på at du ikke visper det for lenge. Når det er ferdig vispet heller du i halve posen med sjokoladebiter.
– Bland mel, bakepulver, salt og kakao i en annen skål
– Rør melblandingen litt og litt inn i eggedeigen. Bland skikelig slik at det blir en smidig deig.
– Bruk ca 2 ss til hver kake (valgfritt), og fordel resten av sjokoladebitene på toppen av kakene.
-Sett dem på en-to plater (det kommer ann på størrelsen til kakene) kledd med bakepapir.
Ha litt mellomrom mellom kakene slik at de kan flyte utover litt.
– Stek kakene midt i stekeovnen i cirka 15-17 minutter.
– Avkjøl kakene på rist.

TIPS: kakene er som regel best dagen etter, eller når de er avkjølt. Da er de seige og gode!