etiopia-kaffe-gjeterKaffe har helt siden den ble oppdaget av en gjeter i Etiopia blitt brukt til å stimulere kroppen til å være våken. Nå viser forskning at kaffe faktisk kan forlenge livet, dette melder i hvert fall Forskning.no. Norsk forskning viser at dersom du drikker 5 kopper kaffe hver dag så er dette bra for helsen din. Det presiseres riktignok at drikker du mer enn 5 kopper kaffe så vil kaffen ikke ha noe effekt, heller motsatt. Grunnen til at kaffe kan gi deg en helsegevinst er at den inneholder en høy konsentrasjon av antioksidanter. Antioksidantene i kaffe finner man i klorogensyren. Antioksidantene blir absorbert i tynn tarmen og rett inn i blodstrømmen. Man vet av tidligere forskning at antioksidanter minsker risikoen for flere kreftformer. I tillegg har det blitt påvist at kaffe faktisk minsker risikoen for diabetes, forskerne mener at dette er nettopp på grunn av de verdifulle antioksidantene. Det er derfor ingenting i veien for å kose seg med 5 kopper kaffe hver dag. Faren er nok stor for at både du og jeg drikker mer enn 5 kopper hver dag. Etter å ha lest denne artikkelen skal nok jeg prøve å drikke mindre men bedre kaffe. Har akkurat bestilt en liten kaffemaskin til bedriften fra Coffee-Break.no.

Mer om: Derfor er kaffe sunt

Flere studier har vist at kaffe i moderate mengder kan være bra for helsen. Den viktigste grunnen er at det inneholder et høyt nivå av antioksidanter og gunstige næringsstoffer. Forskning har pekt på at kaffe hjelper med å redusere risikoen for flere sykdommer.

Et av de kardiovaskulære fordelene med kaffe er at den kan redusere risikoen for hjerneslag og visse hjertesykdommer. Ifølge en rekke medisinske rapporter kan inntak av kaffe daglig hjelpe med å balansere blodtrykket og forebygge utvikling av høyt blodtrykk. I tillegg kan kaffe bidra til å redusere risikoen for å utvikle type 2-diabetes. Dette skyldes kaffens evne til å hjelpe kroppen med å regulere blodsukkernivået.

En annen grunn til at kaffe betraktes som sunt, er at det kan bidra til å forbedre den kognitive funksjonen. Koffeinet i kaffe har vært kjent for å øke oppmerksomheten, konsentrasjonen og hukommelsen. Noen studier viser også at det kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Kaffe har også antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å styrke immunforsvaret. Enkelte studier antyder at kaffe forbrukere kan ha lavere risiko for visse former for kreft, inkludert lever- og munnhulekreft.

Til slutt er det viktig å vite at selv om kaffe har mange potensielle helsefordeler, kan for mye av det være skadelig. Overdreven kaffeinntak kan føre til bivirkninger som søvnløshet, fordøyelsesproblemer og økt hjertefrekvens. Derfor er det viktig å drikke kaffe i moderasjon. Hydrering er også avgjørende, da kaffe kan være vanndrivende. Ved å drikke kaffe balansert og bevisst, kan du nyte dets mange helsefordeler.