etiopia-kaffe-gjeterKaffe har helt siden den ble oppdaget av en gjeter i Etiopia blitt brukt til å stimulere kroppen til å være våken. Nå viser forskning at kaffe faktisk kan forlenge livet, dette melder i hvert fall Forskning.no. Norsk forskning viser at dersom du drikker 5 kopper kaffe hver dag så er dette bra for helsen din. Det presiseres riktignok at drikker du mer enn 5 kopper kaffe så vil kaffen ikke ha noe effekt, heller motsatt.

Grunnen til at kaffe kan gi deg en helsegevinst er at den inneholder en høy konsentrasjon av antioksidanter. Antioksidantene i kaffe finner man i klorogensyren. Antioksidantene blir absorbert i tynn tarmen og rett inn i blodstrømmen. Man vet av tidligere forskning at antioksidanter minsker risikoen for flere kreftformer.

I tillegg har det blitt påvist at kaffe faktisk minsker risikoen for diabetes, forskerne mener at dette er nettopp på grunn av de verdifulle antioksidantene.

Det er derfor ingenting i veien for å kose seg med 5 kopper kaffe hver dag. Faren er nok stor for at både du og jeg drikker mer enn 5 kopper hver dag. Etter å ha lest denne artikkelen skal nok jeg prøve å drikke mindre men bedre kaffe. Har akkurat bestilt en liten kaffemaskin til bedriften fra Coffee-Break.no.