Ingredienser
4egg Pisk eggedosis av egg og sukker. 200gr.sukker 50gr.potetmel 50gr.hvetemel 4ss.reven sjokolade Alt det tørre blandes i eggedosisen 3ts.bakepulver Stekes 175 grader, nederste rille, 30-40 min. rund form 22-24 cm.
Tilberedning
Fyll: 1pk.vaniljekrempulver Lages etter anvisning på pakken, med 2½dl. elk 3dl.fløte Piskes til krem, og blandes inn i den avkjølte vaniljekremen. Del kakebunnen i to. Ha fyllet mellom. Krem: 100gr. Firkløver-sjokolade ½ dl. fløte eller H-melk 50gr. smør el. margarin 100-150gr.melis Ha sjokoladebiter og smør i en kjele. La det smelte over svak varme. Rør ikke i sjokoladen før den er smeltet. Kjenn om den er smeltet med fingeren, du kan nemlig ikke se om den er smeltet .Ta kjelen av varmen og rør den jevn. Tilsett melken og rør inn melis. Kanskje må kremen avkjøles litt i kjøleskapet. Ha kremen oppå kaken.

Mer om emnet: Drømmekake

Drømmekake er utsøkt i smak og har en rik kulturell arv i Norge. Denne tradisjonelle kaken er en viktig del av norske festligheter og sammenkomster. Den består av en myk svampaktig bunn laget av egg, sukker, mel, bakepulver, og melk. Det som virkelig skiller drømmekake fra andre kaker er dens karakteristiske topping av smør, sukker, fløte og kokosnøtt. Dette skaper en deilig karamellisert tekstur, og gir kaken dens uimotståelige smak.

Oppskriften på drømmekake stammer fra byen Halden, hvor en ti år gammel jente ved navn Ragna Misvær vant en nasjonal bokhvete-stekedyst i 1955. Hun ga dermed navnet til kaken som ble en umiddelbar favoritt over hele landet. Hennes opprinnelige oppskrift er fortsatt en favoritt blant nordmenn i dag.

Det er mange varianter av drømmekake og folk fortsetter å eksperimentere med oppskriften. Noen legger til krydder, som muskat eller kanel, for å gi den en unik smak. Andre bruker brunt sukker i stedet for hvitt for å gi en dypere smak til toppingen. Noen erstatter til og med melken med kaffe, noe som gir en subtil bitterhet som går godt sammen med sødheten fra toppingen.

I tillegg til de mange variasjonene, er det også flere tilberedningsmetoder for drømmekake. Noen foretrekker å lage den i en rund form, mens andre velger en rektangulær form. Uavhengig av formen, tilberedes drømmekake ved lav temperatur for å sikre at kaken forblir fuktig og smuldrende, mens toppingen får en vakker gyllen farge.

Drømmekake er uten tvil en av Norges mest elskede kaker. Dens historie, variasjoner og tilberedningsmetoder sørger for at den fortsetter å bli verdsatt av generasjon etter generasjon nordmenn. Det er mer enn en kake; det er et symbol på norsk kultur og tradisjon.