Ingredienser:
br>BUNN:
3 egg
4 1/2 dl sukker
250 g smør
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2 1/2 dl melk
GLASUR:
125 g smør
300 g melis
1 pl. Dronningsjokolade
2 ts vaniljesukker
4 ts sterk kaffe
Fremgangsmåte:
br>BUNN:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det i eggedosisen. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og ha det i vekselvis med melken. Rør til røren er jevn.
Stek i smurt middelstor langpanne (eller stor, men da blir kaken ganske flat) ved 180 grader i 20-30 minutter midt i ovnen. Kjenn med en pinne om den er stekt. Avkjøles i formen.
GLASUR:
Smelt smør og sjokolade. Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er glatt. Ha glasuren på kaken når den er kald. Pynt med noe du finner i skapet. Del kaken i firkanter.
Kommentarer:
br>Stor langpanne
Tips! Alternativ til kokesjokolade er 3ss kakao i glasuren. Da blir dette blir ei trygg kake til nøtteallergikere!