Ingredienser

1 kg mørt kjøtt uten bein (reinsdyr, kalv eller svin)
400 g kantareller eller annen skogsopp
300 g brokkoli
frisk timian
einerbær
brun ost
smør
hvetemel
kremfløte eller
seterrømme
salt
pepper
evt. tyttebær

Tilberedning

Kok kraft på margbein (eller ha ferdig fond). Sil kraften og tilsett einerbær, timian, brunost og litt tyttebærsaft.
Smelt og brun litt smør og mel. Tilsett kraft og kok ca. 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte smakt til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i små biter/terninger. Det møre kjøttet stekes medium og tilsettes sausen sammen med grønnsakene like før servering. Brun soppen med timian, salt og pepper. Forvell brokkoli i buketter, damp dem raskt i smør.
Anrett kjøttet og hell sausen over. Fordel brokkoli og sopp oppi (og evt. tyttebær).