700 g indrefilet av kalv eller okse
salt og
pepper fra kvern
olje / smør til steking
Rødvinssaus
5 dl rødvin
2 sjalottløk
5 dl innkokt, mørk kraft
150 g usaltet smør
salt og pepper fra kvern
Kremet potetpuré
3/4 kg melne poteter
1/4 kg sellerirot
2 dl matfløte
2 ss smør
1/2 ss sukker
1-2 ss olivenolje
salt
og hvit pepper
Fjern den tynne hinnen på fileten med en skarp kniv. Krydre filet med salt og grovt pepper. Stek den i varm panne på alle sider. Stikk i et
steketermostat. Stekes på rist over langpanne i 160 gr varm ovn, 20 25 minutter til termostaten viser 55 gr. for rød filet eller 60 gr for rosa.
La kjøttet hvile minst et kvarter slik at kjøttsaften får «satt seg».
Saus:
Skrell og hakk sjalottløk. Ha i en kjele og hell i rødvin. La det koke opp og inn til det har fått «marmeladekonsistens». Tilsett kraft. Får koke
inn til det halve, 12-15 minutter. Sil sausen og rør inn kaldt smør. Smak godt til med salt og pepper.
Puré:
Kok poteter og sellerirot. Hell vannet av og skrell. Dampes. Varm fløten i en kjele. Kjør potetene i en food processor. Rør inn smør, sukker og
olivenolje, Rør til smøret er helt smeltet. Spe med den varme fløten, litt etter litt. Smakes godt til.
I tillegg ble vi serveret Du Verden Pasta fylt med kalvefarse, grønne bønner og erter forvellet spinat.