Ingredienser

700 g indrefilet av kalv eller okse
salt og
pepper fra kvern
olje / smør til steking

Rødvinssaus
5 dl rødvin
2 sjalottløk
5 dl innkokt, mørk kraft
150 g usaltet smør
salt og pepper fra kvern

Kremet potetpuré
3/4 kg melne poteter
1/4 kg sellerirot
2 dl matfløte
2 ss smør
1/2 ss sukker
1-2 ss olivenolje
salt
og hvit pepper

Tilberedning

Fjern den tynne hinnen på fileten med en skarp kniv. Krydre filet med salt og grovt pepper. Stek den i varm panne på alle sider. Stikk i et
steketermostat. Stekes på rist over langpanne i 160 gr varm ovn, 20 – 25 minutter til termostaten viser 55 gr. for rød filet eller 60 gr for rosa.

La kjøttet hvile minst et kvarter slik at kjøttsaften får «satt seg».

Saus:
Skrell og hakk sjalottløk. Ha i en kjele og hell i rødvin. La det koke opp og inn til det har fått «marmeladekonsistens». Tilsett kraft. Får koke
inn til det halve, 12-15 minutter. Sil sausen og rør inn kaldt smør. Smak godt til med salt og pepper.

Puré:
Kok poteter og sellerirot. Hell vannet av og skrell. Dampes. Varm fløten i en kjele. Kjør potetene i en food processor. Rør inn smør, sukker og
olivenolje, Rør til smøret er helt smeltet. Spe med den varme fløten, litt etter litt. Smakes godt til.
I tillegg ble vi serveret Du Verden Pasta fylt med kalvefarse, grønne bønner og erter forvellet spinat.