En test utført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitutt viser at de dyreste stekepannene ikke nødvendigvis er de beste, og blant åtte tilfeldig utvalgte stekepanner endte den dyreste, Eva Solo XO, faktisk helt nede på jumboplass. Godt forbigått av den langt rimeligere Ikea 365+ som faktisk endte opp på en god tredjeplass i testen. Kun slått av Le Creuset og Raadvad.

Blant testkriteriene var ripemotstand, temperaturforskjeller på selve pannen, varmefordeling, maksimaltemperatur pannen tåler og holdbarhet. Overraskende nok var den dyreste også her den dårligste, og den brant også teflonbelegget på et mye tidligere tidspunkt enn de andre.

Teflon er et polymert materiale med lav friksjon, noe som gjør det velegnet til stekepanner, men er stekepannen generelt dårlig konstruert, medfører dette i enkelte tilfeller overoppheting av materialet med nedsatte slipp-egenskaper som resultat. Alle stekepannene på nær Ikeas overskred denne temperaturen, og både Fiskars og OBH Nordicas panner kunne bli så varme, at selve teflonbelegget begynte å smelte (over 327 grader celsius).

Videre var det store forskjeller i temperaturforskjellene fra midten av stekepannene til ytterkantene, 100 grader på den dårligste (Eva Solo XO), 30 grader på den beste (Raadvad).

Med så store forskjeller må man være ekstra påpasselig ved tilberedning av mat, da varierende temperaturer i selve pannen kan medføre at mens maten brenner på det ene stedet, blir den ikke tilstrekkelig varmebehandlet det andre, og bakterier kan overleve prosessen. Hvilket igjen medfører lengre steketid og at man må røre mer i maten man tilbereder.

Testresultatene, med testvinner øverst, og deretter synkende resultat. Poeng i parentes.

Le Creuset Toughened (4,0)
Raadvad Royal (3,9)
Ikea 365+ (3,4)
Tefal Jamie Olivier (3,2)
Cook & Baker Energy (3,0)
Fiskars Functional Form (2,8)
OBH Nordica (2,5)
Eva Solo XO (1,7)