Hotell er for mange et synonym for luksus – i hvert fall for dem som ikke har et yrke som gjør at man må ty til flere hoteller hver eneste måned. Egg og bacon med masse tilbehør til froskost, gode middager eller liknende. Men hvordan er egentlig maten på norske hoteller?

Choice Hotels

Choice Hotels med Petter Stordalen i spissen, er nøye på dette med økologisk mat. I 2007 lagde de en undersøkelse på hvor mange som ville ha et økologisk alternativ, og nesten samtlige av de spurte svarte at dette var interesse. Faktisk var hele 60% villig til å betale mer for oppholdet, bare for å få dette alternative – da spesielt som frokostalternativ.

Økologisk mat er bedre for dyr, miljø og ikke minst helsen. Prinsippet med økologisk mat, er å ivareta naturens egne ingredienser, og begrense tilsetningsstoffer.

Gir deg alternativet

Det er lov å være litt kresen på et hotell. Hotellbransjen er serviceinnstilt, og hvis du ikke er fornøyd, vil du i 99% av tilfellene få nøyaktig hva du ber om. Syns du frokosten er for tam? Da bør du si ifra!

Fra kilder å dømme, er de aller fleste enige om at frokoster på norske hoteller som regel er av god kvalitet. Et lite tips er likevel å møte opp så tidlig som mulig, slik at du kan spise varene mens de er helt ferske. Er du en som er litt for glad i å sove, kan du fort bli skuffet på forskjellige hoteller, som ikke kontinuerlig fyller på med nye matvarer.

Choice Hotels sitt hotell i Hamar, Quality Hotel Astoria, er av mange vurdert som en av de beste hotellene i Norge på mat – i hvert fall hvis vi luker ut de aller dyreste hotellene.

Kilder:
Choice Hotels
Hotell i Hamar