Ingredienser:
4 eggehviter
250 ger sukker (ca. 3 dler)
150 ger grovhakkete mandler
50 g knuste kavringer (ca. 2 dler)
Likørfløteskum
4 dl Kremfløte
4 spsk appelsinlikør
2½ ss melis
1 boks ferskener fra boks (ca. 540 gr)
100 gr blåbær
150 gr bringebær
150 gr bjørnebær
Pynt
friske sitronmelisseblader
Tilberedning:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk i ca. 2 min. til marengsblandingen blir seig. Vend forsiktig mandler og kavringer i. Legg et stykke bakepapir på en bakeplate og tegn en sirkel (ca. 22 cm i diameter). Legg 2/3 av marengsblandingen i 6 bunker i sirkelen, slik at den fylles ut til en bunn. Legg resten av blandingen i 5 løse topper rundt omkring på bakeplaten. Bak bunn og topper midt i ovnen. La dem kjøle ned.
Likørkrem: Pisk fløten til et lett skum. Vend forsiktig appelsinlikør og melis i og smak til.
Hell ferskenene til drypping i en sikt og skjær dem i båter.
Ved serveringen: Ha i 2/3 av likørkremen på bunnen. Fordel så halvparten av frukten, de 5 toppene og til slutt resten av kremen og frukten. Pynt kaken med sitronmelisseblader og server den straks.
Baketid: Ca. 5 min. ved 150°. Skru ned til 125° og bak videre i ca. 1 time og 10 min.
Porsjoner:
6