13.05.2012

Endelig en fin og solrik lørdagsaften og vi skulle feire bursdag på Esmeralda på brygga i Tønsberg. Lite ante vi at det skulle bli en maraton i venting og hvis du ikke er interessert i å lese slakt av Esmeralda kan du stoppe her.

Vi var så klart tørste når vi kom til Esmeralda og ville gjerne bestille drikke litt kjapt. Gikk til baren og prøvde å bestille, men fikk beskjed om å bestille ved bordet. Det tok så 1/2 time før vi hadda drikke i hånden… fin begynnelse på kvelden. Jeg skal ikke gå i detaljer her, men vi var 9 personer hvor hele kvelden noen av oss satt og ventet på drikke som kom tregt.

Vi ville gjerne ha mat også, men ingen servitør var interessert i kontakt, det skjedde et par ganger at vi oppnådde kontakt med en servitør som ikke hadde vårt bort og som skulle «sjekke». Den sjekkingen hjalp ikke, men vi fikk til slutt kontakt med bordets servitør og fikk bestillt. Maten kom innen grei tid, vel, nesten all maten, det manglet til en person. En annen person var gravid og hadde bestillt godt stekt kjøtt, det kjøttet var ikke godt stekt og måtte ut på kjøkkenet igjen. Enda en annen person fikk frosset kryddersmør til t-beinsteken sin, uspisbart såklart, og måtte få nytt smør. Man kan vel da regne med at Esmeralda servere en del mat, ihvertfall tilbehør, som har vært i fryseren.

Vin til maten var også et problem, når man bestille vin til maten regner man med at den kommer til maten, dengang ei…

Vi bestilte dagens kake til dessert og den var god.

Nå skal det sies at flere av rettene smakte ok, men prisene på 250-300 kr for hovedrett er feil, maten er ikke verdt det. Til den prisen skal hver eneste rett være veldig bra og servicen like så.

Fra Esmeraldas hjemmeside:
«Hos oss legges vekt på opplevelsen. Matglede,  atmosfære og service forenes og viser vei ut i de sene nattetimer».

Bare tull og svada, mulig de prøver å oppnå noe slikt, men det er langt fra virkeligheten, ihvertfall denne gangen og vi har ikke dårlig samvittighet over at det ble kr 0.- i tips.

Utrolig irriterende opplevelse, vi kommer ikke til å spise på Esmeralda igjen, det er mange andre gode restauranter i Tønsberg.