Ingredienser Ca 500 g kvernet elgkjøtt (hakk) Tre middels store løk 8 store poteter 5 dl vann buljong/div krydder Tilberedning Har du ikke buljong, så kan du knuse hel svart pepper og einebær i morter og blande i litt bladkrydder (Brimis lammekrydder som sto i skapet) – ha krydderet i vannet og kok opp du deler poteter og løk i terninger. Putt potetene i vannet og la det putre mens du surrer løken i stekepanna til den blir myk og blank – ikke brun. Bland i potetene, sett på lokk og la det putre mens du bruner hakken. Tilsett hakken i gryta og la det koke i ca 20 minutter. Husk å ha i litt salt mot slutten av koketiden. Potetene skal være møre og myke – da er det ferdig. Serveres med flatbrød og evt tyttebærsyltetøy/akevittgele/rognebærgele for den som liker det.

Mer om emnet: Elghakk

Elghakk er en tradisjonell norsk matrett, vanligvis laget ved å grille, brune eller steke stykker av elgkjøtt. Men det er flere varianter og metoder for å lage denne populære retten, avhengig av forskjellige regionale tradisjoner. I noen områder blander de den med ulike grønnsaker for å plassere den i varme supper, mens det i andre områder er vanlig å servere den krydret og ledsaget av poteter eller ris. Hovedingrediensen, elgkjøtt, er ansett som en delikatesse i Norge på grunn av sin rike smak og ernæringsmessige verdi.

Elgen, også kjent som er konge av skogen, er et kraftig og majestetisk dyr hvis kjøtt er høyt verdsatt i det norske kjøkkenet. Elgkjøtt er mager og rik på protein, noe som gjør det til et sunnere alternativ til andre typer kjøtt. I tillegg til dette, anses det som en bærekraftig matkilde, da det kommer fra dyr som har beitet fritt i naturen.

Elgkjøtt brukes i mange tradisjonelle norske oppskrifter, men elghakk er spesielt populær på grunn av sin enkelhet og smak. Oppskriften varierer, men inneholder vanligvis elgkjøtt som er kuttet i biter, krydret med salt, pepper og noen ganger hvitløk, brunt i en panne og så kokt til det er mørt.

For mange familier i Norge er en skikkelig elghakk noe som markerer høsten og vinteren. Det er tider når dager og netter blir kaldere, og en tallerken med varm elghakk kan bringe trøst og varme i hjemmene.

Det sies at elghakk er en viktig del av den norske matidentiteten. Å kunne tilberede en velsmakende elghakk kan se enkelt ut, men det krever faktisk en dyktighet for å få fram den rike smaken av elgkjøtt på riktig måte. Og for mange nordmenn er det ingenting som slår en hjemmelaget elghakk på en kald vinterdag.