* Surret elgstek
* Gulrøtter, poteter, broccoli
* Tyttebær, rognebærgele eller ripsgele serveres til
Saus :
* Kraft fra 3 ryper samt noe viltfond hvis nødvendig
* Enebær, timian, salt, pepper
* Geitost
* Kremfløte
* Sjampinjong
* Litt tyttebær, rognebærgele, ripsgele eller solbærsirup
Elgsteken tilberedes i langpanne i stekeovnen til det er oppnådd en kjernetemperatur på 68-70 C.
1. Brun elgsteken i klara smør i en stekepanne
2. Gni elgsteken inn med salt og nykvernet hvit pepper
3. Legg elgsteken på en seng av grønnsaker (gulrøtter, løk, osv)
4. Ovnen skal ha en temperatur på 175 – 200 C. Ta ut elgsteken når termometeret viser 68-70 C.
5. Pakk inn elgsteken i aluminiumsfolie og la steken hvile i minst 15 minutter
Cremet soppsaus
1. Kraft reduseres til det halve
2. Kremfløte, geitost og sjampinjong tilsettes
3. Smak til med krydder og evt andre smakstilsetninger
4. La sausen koke til den får en passe konsistens
Steken skjæres i skiver og serveres med mandelpoteter Ta ut steken fra folien og skjær opp steken i tynne skiver. Legg cremet soppsaus på midt på tallerkenen og legg skiver av elgsteken oppå. Legg på poteter og andre grønnsaker rundt. Dryss på noen friske ripsbær på tallerkenen
Hvis det med «tradisjonell» menes totalt gjennomstekt kjøttpuck uten safter og smak, vær så god. Dette er riktig fremgangsmåte!
For den som heller vil ha en mør og saftig steik med masse smak, gni steika inn med salt, pepper og eventuelt litt rosmarin. Bruk stekepose og la steika stå i ovnen 5-6 timer på 80 grader(!). Den er gjennomstekt på ca 65 grader og rosa på 62. Ta den ut på 62 og la stå i posen uåpnet 10-15 minutter.
Velbekomme!