Ingredienser

* Surret elgstek
* Gulrøtter, poteter, broccoli
* Tyttebær, rognebærgele eller ripsgele serveres til

Saus :
* Kraft fra 3 ryper samt noe viltfond hvis nødvendig
* Enebær, timian, salt, pepper
* Geitost
* Kremfløte
* Sjampinjong
* Litt tyttebær, rognebærgele, ripsgele eller solbærsirup

Tilberedning

Elgsteken tilberedes i langpanne i stekeovnen til det er oppnådd en kjernetemperatur på 68-70 C.

1. Brun elgsteken i klara smør i en stekepanne
2. Gni elgsteken inn med salt og nykvernet hvit pepper
3. Legg elgsteken på en seng av grønnsaker (gulrøtter, løk, osv)
4. Ovnen skal ha en temperatur på 175 – 200 C. Ta ut elgsteken når termometeret viser 68-70 C.
5. Pakk inn elgsteken i aluminiumsfolie og la steken hvile i minst 15 minutter

Cremet soppsaus
1. Kraft reduseres til det halve
2. Kremfløte, geitost og sjampinjong tilsettes
3. Smak til med krydder og evt andre smakstilsetninger
4. La sausen koke til den får en passe konsistens

Steken skjæres i skiver og serveres med mandelpoteter Ta ut steken fra folien og skjær opp steken i tynne skiver. Legg cremet soppsaus på midt på tallerkenen og legg skiver av elgsteken oppå. Legg på poteter og andre grønnsaker rundt. Dryss på noen friske ripsbær på tallerkenen