Paideig:
3 dl hvetemel
100-125 g smør eller margarin
3 ss vann
Fyll:
1 ferdiggrillet kylling
smør eller margarin til formen
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 eple
1 1/2 dl terningbuljong
1 liten boks suppesjampinjonger, ca 200 g
salt
pepper
hvitløkpulver
karri
vann eller sammenpiskede egg til pensling
Hakk sammen mel og smør. Drypp over vannet og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La den hvile kaldt en stund.
Skjær kyllingkjøttet i strimler og legg dem i bunnen av en smurt paiform. Hakk løk, paprika og eple og la det surre seg nesten mykt i buljongen. Tilsett soppen og smak til med salt og krydder. Ha det i formen.
Kjevle ut paideigen til en rund leiv, som legges som lokk oppå kjøtt og grønnsaker i formen. Klem godt til rundt kantene.
Stikk tett med huller i lokket og pensle med vann eller sammenpiskede egg.
Stek retten til paien er pent gyllengul og sprø.
veldig god oppskrift, og enkel å lage! Anbefaler å legge lokket på paien som flate deig- strimler tett i tett; vanskelig å få et tynt nok helt lokk uten at d revner eller blir for tykt 🙂
Det hadde vært fint hvis det hadde stått hvor mange grader det skulle stekes på, og hvor lenge. Folk som har laget pai før vet det jo, men hvis det er første gang har man behov for et tips.