Enkel blåbærpai

Ingredienser:

200 g hvetemel 150 g smør 2 ss vann 4 dl melk 1 vaniljestang 4 eggeplommer 1/2 dl sukker 1 ss maisenna masse blåbær

Tilberedning:

Smuldre smør i mel. Elt sammen med vann. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Kok opp melken med splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen. Rør hele tiden og varm opp til det tykner. Avkjøl. Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og pynt med blåbær.

Mer om Enkel blåbærpai

Enkel blåbærpai er et tradisjonelt og sjarmerende bakverk som har kommet tilbake i rampelyset på grunn av sin distinkte smak og enkel utarbeidelse. Men selv om det ser ut til å være ukomplisert, er det mange tips og triks man kan lære for å gjøre paien enda mer deilig og tiltalende.

Først og fremst, nøkkelen til en velsmakende blåbærpai ligger i utvalget av blåbær. For den beste smaken, anbefales det å bruke friske blåbær fremfor frosne, da frosne bær ofte kan gjøre stor forskjell på konsistensen og smaken på paifyllet. For ekstra saftighet, prøv å dryss litt sukker over blåbærene, la dem sitte i omtrent 15 minutter, og tapp deretter ut overflødig væske. Denne metoden vil fremheve blåbærenes naturlige sødme.

Når det gjelder paideigen, er det et par ting å huske på for å oppnå en perfekt sprø skorpe. Før du blinder baker skorpen, kjøl deigen i noen minutter. Dette vil bidra til å forhindre at den skrumper under steking. Også, kast litt perlesukker på bunnen av paideigen før du heller over fyllet. Dette vil skape en barriere, og forhindre at bunnen blir gjennombløt.

En annen hemmelighet bak en perfekt blåbærpai er varigheten og temperaturen på bakingen. For å få en jevn brunfarge og for å sørge for at blåbærene blir kokt helt, anbefales det å starte bakingen på høy varme rundt 220 grader celsius i omtrent 20 minutter, og deretter redusere varmen til 180 grader celsius for å fortsette stekingen til deigen er gylden og fyllet har tyknet.

Til slutt, er det alltid viktig å la paien hvile etter baking. Så fristende som det kan være å skjære inn i den umiddelbart, vil paien holde på formen sin bedre og bli lettere å skjære når den har fått tid til å avkjøle. Alt fra 30 minutter til en time vil være nok.

Å lage en enkel blåbærpai er virkelig en fornøyelig opplevelse; en perfekt blanding av tradisjonell bakingens enkelhet og moderne kjøkkenteknikker. Enten du er en erfaren baker eller en nybegynner som er ivrig etter å prøve noe nytt, vil denne enkle blåbærpaien lett bli et härlig tillegg til ditt kulinariske repertoar.

Legg igjen en kommentar