Ingredienser:
3 dl store havregryn
1/2 dl sukker
100 g smør
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl fløte
1 liten vaniljestang
100 g sukker
4 eggeplommer
3 ss maisenna
1 1/2 dl krem til stivpisking
blåbær
Tilberedning:
Bland havregryn og sukker og kna inn smør. Trykk deigen ut i en paiform. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøl i formen, ta ut og legg på et kakefat. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl. Stivpisk krem og bland i den avkjølte vaniljekremen. Legg kremen i paibunnen rett før servering og dryss over rikelig med blåbær.
SUkker skal brukes to ganger. Det står i oppskrifta, både i bunnen og i fyllet.
Hæji, jeg lurer på om du har skrevet rett for det står sukker 2 gang, svar fort som mulig.
MGH. Helle.k. Eriksen.