Ingredienser:

2stk ferske makrell
6 plommetomater
1 vårløk
4ss extra virgin olivenolje
2ts sherry eddik
Salt og pepper

Tilberedning:

Fileter makrellen og skjær ut beinene.
Krydre med salt og pepper.
Bak makrellen i ovn på 85 grader til den er ferdig, ca 15minutter. Den er klar når den begynner å flake seg når du tar lett på den.

Tomatene blir best om de blir tørket litt på forhånd, dette kan droppes, da deler du de bare og krydrer med salt og pepper. Evt. kan de tørkes: Del plommetomatene i båter og krydre med salt og pepper. Tørk i ovn på 85 grader i ca 2t.

Vask og rens vårløk før den kuttes i biter. Fres den på lav varme med 1ss olivenolje.

Til middag legger du en hel makrell filet på tallerkenen og topper med tomater og vårløk. bland sammen olivenolje og sherryeddik og ha over. krydre med salt og pepper. Serveres med kokte nypoteter.

Om du vil lage retten til påleggsbruk blander du makrell, tomat og vårløk sammen med olivenolje og sherryeddik. Smak til med salt og pepper.