Dersom du er glad i å følge med på sport og gjerne nyter en kveld foran TV-en med nyeste fotballkamp på skjermen, kan det være hyggelig å gjøre dette sammen med andre. Å invitere noen venner over for å se en fotballkamp eller annen begivenhet kan være veldig gøy,  og dersom du liker å spille på sport kan dere også sjekke ut oddsen tips sammen. Men dersom du ønsker å være en god vert og sikre en morsom kveld, er det ikke nok å bare la kampen spille på TV-en – du burde også ha noe å servere gjestene dine. Da kan følgende enkle snacks være greie å vurdere.

Chips og dipp i ulike varianter

En klassiker for TV-titting er litt digg chips og dipp, og dette kan serveres som snacks i flere ulike varianter. Dersom du vil gå for noe helt raskt og enkelt, kan du kjøpe en ferdig chipspose, en posedipp og en boks med rømme, så er du klar. Men dersom du ønsker litt mer spenning, kan du for eksempel kjøpe inn litt knasende grønnsaker som kan kuttes opp og serveres sammen med dippen, som for eksempel gulrøtter, selleri, paprika og sukkererter. Eller hva med å lage dippen og/eller chipsen fra bunnen av? Dette trenger ikke å være en klassisk «Holiday dipp» (selv om dette også kan lages selv), men for eksempel en god skål med guacamole servert sammen med hjemmelagde tortillachips.

Tapas

Tapas er tradisjonelt spanske småretter som er laget for å nyte og dele sammen med alle, og er en kategori som dekker mange ulike retter. Vi tenker gjerne på det som fingermat på norsk, og her finnes det mye å velge mellom dersom man ønsker å servere litt forskjellig. Avhengig av hvor mye tid og penger man ønsker å bruke på kjøkkenet, kan man lage alt fra noen raske biter med ost og kjeks til mer hjemmelagde varianter som kjøttboller og spansk omelett. Uansett hva man liker, finnes det noe å velge mellom for alle ferdighetsnivåer, og det er også mulig å finne mange klassiske tapasretter ferdig i butikken.

Pizza

Pizza er definitivt en klassiker til TV-kos og sportsmoro, og kommer også i mange ulike varianter. Fra frosne løsninger til hjemmelaget bunn med eksotiske ingredienser på, finnes det virkelig mange gode pizzavarianter å velge mellom. Og dersom man går for et valg som ikke er så veldig grisete og vanskelig å spise, kan man enkelt dele pizzaen og nyte direkte fra bordet uten behov for verken bestikk eller tallerkener. Dersom man ønsker å imponere gjestene, er det selvfølgelig mest spennende å lage pizzaen fra bunnen av, men det er også mulig å kjøpe en ferdig bunn eller gå for en komplett ferdigvariant. Uansett hva man går for, vil det nok falle godt i smak.

Dessert

Mange tenker gjerne først og fremst på saltsnacks og «junk food» når det kommer til mat til kampen, men det er også mulig å gå for en søtere variant. Dersom man er glad i å bake er dette en gyllen mulighet til å lage noe som kan nytes av mange, som en kake eller en porsjon med hjemmelagde boller – rykende fersk fra ovnen. Det er også mulig å kjøpe inn noe ferdig, som en kake, iskrem, kjeks eller lignende som man kan legge på bordet og nyte som en søt tapas-variant. Og dersom man helst vil ha et sunnere valg tilgjengelig, kan det å vaske og kutte opp frukt og bær være en klassiker som vil falle i smak blant både store og små. Dette kan godt stå framme på bordet sammen med andre retter også.

Cocktails

Dersom du ønsker å invitere voksne venner over på en kveld som skal inkludere alkohol, er det også morsomt å vurdere noe litt mer spennende enn bare øl eller vin. Hva med å diske opp en frisk drink som en daiquiri, margarita eller lignende? Dette kan du tilberede på forhånd og servere i flotte glass eller ha stående på bordet i en kanne for enkel påfyll. Eller så kan du ha ulike ingredienser stående klar, slik at alle kan mikse sammen det de selv vil og er gode på å lage. Dersom du går for dette alternativet, husk bare å ha noen alkoholfrie alternativer tilgjengelig også for de som kjører eller av andre grunner ikke drikker. Kjøp inn litt god brus eller lag en alkoholfri drink, slik at alle kan nyte den samme følelsen av fest – med eller uten alkohol.

Be alle om å ta med noe

Dersom du skal samle en liten gjeng sammen, selv om det så skal være hos deg, trenger det ikke å bety at du trenger å stå for alt selv. Det kan nemlig være en god idé at alle har ansvar for ett område eller tar med en rett hver, noe som kan resultere i et flott resultat. Tenk gjennom hva dere trenger, for eksempel drikke, chips og litt ulik mat, og sikre at alt blir dekket. Akkurat hva de skal ta med kan også være opp til hver enkelt, da alle for eksempel kan ta med sin favorittrett eller noe de er gode på. Bare vær forberedt på at dersom det ikke samkjøres, kan det være at flere ender opp med å ta med seg det samme.

Bestill inn middag

Dersom du virkelig ikke er glad i å stå på kjøkkenet eller du ikke har tid til å handle inn og tilberede noe, finnes det selvfølgelig også andre muligheter. Istedenfor å kjøpe en trist frossenpizza kan blant annet det å slå på stortrommen med levering av pizza, burgere eller noe annet digg være en gledelig overraskelse. Da trenger du ikke å stå for noe av matlagingen selv, og dere kan nyte et smakfullt og enkelt måltid sammen. Om du ønsker å spandere måltidet på gjengen eller ikke er opp til deg, og det er også fullt mulig å planlegge en bestilling på forhånd og be alle vippse et beløp for å dekke kostnaden.