Ingredienser:
* Bunn: 3 ss TINE Ekte Meierismør , smeltet * 10 digestivekjeks , eller annen søt havrekjeks * Fyll: 4 dl 1 1/2 beger TINE Kesam Vanilje * 1 pakke sitrongelepulver * 2½ dl vann * 1 dl melis * 1 beger ca. 3 dl TINE Kremfløte * ½ sitron , revet skal og saft av * Pynt: 1 dl bær , f eks rips * 1 dl urter , blader av f eks melisse * 3 ss sitronskall , revet

Fremgangsmåte:
1. Rund kakeform med løs ring ca. 24 cm i diameter eller 8-10 porsjonsformer 2. Bunn: Ha kjeksene i en plastpose og knus dem med en kjevle. Hell i smeltet smør og bland sammen ved å klemme på posen. Sett kakeringen på serveringsfat eller de små formene på porsjonstallerken.Fordel kjeksblandingen i formen (e). 3. Fyll: Smelt gelepulveret i kokende vann ( 2 1/2 dl). Rør inn Kesam. Visp kremen stiv med melis og fold kremen forsiktig i kesamblandingen tilsatt sitronskall og -saft. La stivne litt lett før dette helles i formen (e) 4. La ostekakene stivne på et kaldt sted. Ta av kakeformringen og server med pynt av bær og friske urteblader.

Mer om Enkel ostekake

En ostekake er en klassisk dessert som er elsket worldwide. Det finnes mange varianter av ostekake, men denne artikkelen fokuserer på en enkel, men velsmakende, versjon som hvem som helst kan lage hjemme.

Ostekake er ikke bare en favoritt på grunn av dens kremete, rike smak. Den er også populær for sin enkelhet til å tilberede, noe som gjør den et utmerket valg for nybegynnere i baking. Til tross for denne enkelheten, er det noen tips som kan sikre suksess hver gang du lager denne desserten. Først, sørg for å bruke ingredienser av god kvalitet. Kvaliteten på ost og krem ​​påvirker direkte smaken og strukturen på ostekake.

Valget av ost er spesielt viktig fordi det er hovedingrediensen. Tradisjonelt er det brukt kremost i ostekaker, men du kan eksperimentere med forskjellige typer oster for å gi en unik vri til din ostekake. For eksempel kan bruk av ricotta eller mascarpone gi en lettere, mer delikat smak. En annen ingrediens å vurdere er sukker. Mengden sukker kan justeres etter smak, men vær forsiktig så du ikke overdriver det, da dette kan overskygge ostens naturlige smak.

Preparasjon er også nøkkelen til en vellykket ostekake. Sørg for at alle ingrediensene er ved romtemperatur før du starter for å sikre en jevn blanding. Hvis du vil lage en bunn til kaken, kan du bruke knuste kjeks eller smuldret kake. Husk å kjøle bunnen før du tilsetter ostemassen for å skape et solid grunnlag for kaken.

Baking av ostekake krever også litt taktikk. For å forhindre sprekker, bør kaken bakes ved lav temperatur i en vannbad for å sikre en jevn varmefordeling. Når kaken er ferdig, la den avkjøles i ovnen med døren litt åpen. Dette reduserer sjansen for en plutselig temperaturendring som kan forårsake sprekker.

Til slutt, vær tålmodig. Ostekake smaker best når den har fått tid til å sette seg. La den kjøle seg ned i kjøleskapet i minst fire timer, eller enda bedre, over natten. Dette gir tid for alle smakene å utvikle seg og blande seg, noe som resulterer i en rikere, mer balansert dessert. En enkel ostekake kan høres grunnleggende ut, men med riktig teknikk og kvalitetsingredienser, kan det være en virkelig stjerne på dessertbordet.