Ingredienser:
*
Bunn:
150 g hvetemel siktet
* 100 g TINE Ekte Meierismør
* 50 g sukker
* 1 eggeplomme
*
Fyll:
150 g steinfrie svisker
* 1/2 dl rom eller portvin
* 250 g TINE Kremost Naturell
* 2 egg
* 3 ss sukker
* 1 1/2 dl TINE Kremfløte
* 2 ss maisenna
Fremgangsmåte:
1.
Rund kakeform eller paiform med løs bunn, 22-24 cm i diameter. I stekeovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter (bunnen) og deretter ved 150 grader i ca. 40 minutter.
2.
Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig, eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.
3.
Trykk deigen ut i en rund kakeform eller paiform. Legg deigen opp langs kanten. Prikk med en gaffel og la deigen stå kjølig ca. 30 minutter. Forstek deretter bunnen, og la den avkjøles.
4.
La sviskene ligge i rom eller portvin et par timer. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en tykk krem. Fordel det meste av sviskene i paiskallet og hell resten av romen/portvinen over. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stek kaken ferdig.
5.
Avkjøl kaken og server den nystekt.