Tilberedning:

* Helt enkelt med en tomatsaus laget av løk og hvitløk som freses mykt, tilsett en boks hakkede tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, litt salt, pepper, sukker og italienske krydre og la putre mens pastaen koker. * Visp sammen 4 eggeplommer med 1 dl fløte, salt, pepper og ca 75 g revet ost, og stek baconbiter mens pastaen koker. Sil av pastaen og bland med fløteblandingen og bacon og varm raskt opp uten å koke. * Fres løk og hvitløk i litt olje. Hell over ca 1 dl crème fraîche, et par spiseskjeer chilisaus, litt finhakket frisk chili, salt og pepper. Vend pastaen inn og server med kylling. * Et par løk i biter freses mykt. Varm opp et par dl melk og røreinn et beger eller to av kremost med ønsket smak, salt, pepper og hakkede urter. Bland sammen med pasta og løk. Server gjerne med pølser.

Mer om Enkel pasta

Enkel pasta er et populært måltid over hele verden, kjent for sin allsidighet, brukervennlighet og deilige smak. Du trenger faktisk ikke en flott italiensk nonna i slekten for å lage fantastisk pasta hjemme; noen enkle tips og teknikker kan gjøre dine pastaoppskrifter til matretter av restaurantkvalitet, selv om du er en nybegynner på kjøkkenet.

Å lage pasta hjemme er virkelig enkelt. De grunnleggende ingrediensene er mel og egg, selv om noe olivenolje og havsalt også kan bidra positivt til smak og tekstur. Den virkelige hemmeligheten med å lage god pasta er å følge den gyldne regelen om «90/10» – hvor 90% av innsatsen legges i forberedelsene (laging og rulling av deigen) og bare 10% i selve kokingen. Pasta trenger bare å koke i noen minutter, så det er viktig å ha alle tilbehøret klart før du begynner.

Når det kommer til pastatyper, er det utallige alternativer å velge mellom. Det italienske kjøkkenet byr på et stort utvalg av forskjellige pastaformer. Fra de klassiske spagetti, penne og fusilli til mer eksotiske varianter som orecchiette og cavatelli, de alle har forskjellige bruksområder i matlagingen. Enkelte pastatyper passer bedre til tyngre sauser, noen er ideelle for lett olivenolje-baserte retter, mens andre er best i gryteretter og ovnsbakte retter.

Men pasta er ikke bare rask og enkel matlaging, den er også utrolig allsidig når det kommer til smaker. Fra enkle pastaretter med olivenolje, hvitløk og chili, til mer forseggjorte sauser som carbonara eller bolognese, pasta kan tilpasses enhver smak. Vegetariske og veganske alternativer er også mange; du kan blant annet lage en deilig pasta med grønnsaker, nøtter og urter.

Til slutt, husk at pasta er en kilde til karbohydrater, så det er viktig å balansere resten av måltidet med proteiner og sunne fettstoffer for å sikre et næringsrikt måltid. Pasta med grønnsaker, belgfrukter og magre proteiner som kylling eller fisk kan sørge for et sunt og mettende måltid som vil holde deg tilfredsstilt i mange timer. Enkel pasta kan være enkel å lage, men det betyr ikke at det må være kjedelig. Med litt kreativitet og de riktige teknikkene, kan pasta være en gourmetopplevelse i hjemmet ditt.