Ingredienser:

Mørdeigbunn: 300 gr. Hv. mel 200 gr. Smør/helst usaltet smør 100 gr. Siktet melis 1 Egg Alt blandes sammen for hånd, ikke for lenge! Legges kaldt i 1. time til et døgn. Deigen rulles ut, tykkelse etter smak og behag,tynnere jo sprøere bunn. Legges i former og stekes på 200 grader til gyllen farge. Tas ut av forma, kjøles. Bjørnebær legges i bunn. Et fyll av: 100 gram sukker 90 gram smør 100 gram ost gourmet naturell 100 gram egg 40 gram mel

Tilberedning:

Sukker og smør røres sammen til en klumpfri masse. Resten av ingrediensene røres sammen med massen og øses over paien til kanten. Bakes i ovn på 200 grader i 20-25 min.

Mer om Bakt bjørnebærpai

Bakt bjørnebærpai er en utsøkt delikatesse som er elsket over hele verden. Normene om hvordan man skal tilberede bjørnebærpai kan variere, men den grunnleggende bakeprosessen forblir alltid den samme. Du kan lage denne retten i løpet av noen timer, avhengig av dine kulinariske ferdigheter og hvor mye erfaring du har med å bake en bjørnebærpai. Hvis du tar deg tid til å lære dette, vil du definitivt imponere dine venner og familie med dine ferdigheter.

Bakt bjørnebærpai har en tradisjonell tilnærming, men moderne bakere har gitt denne desserten en ny vri. De har eksperimentert med forskjellige smaker og dekorasjoner for å skape unike versjoner av denne deilige paien. Noen liker å tilsette sjokolade, mens andre foretrekker vaniljesaus for å komplimentere smaken av bjørnebærpaien. Noen bakerier tilbyr nå også glutenfrie og sukkerfrie alternativer for å imøtekomme personer med spesielle diettbehov.

For de uvitende kan det være interessant å vite at bjørnebærpaien har en lang historie. Det antas at det startet hundrevis av år siden da folk begynte å lage paier som en måte å bevare frukt på. Den bakte bjørnebærpaien ble en favoritt blant middelalderens kongelige, og har siden da vært en fast stift i europeisk og amerikansk bakverkstradisjon.

Når det kommer til helsefordelene ved å spise bakt bjørnebærpai, er det viktig å merke seg de næringsrike fordelene av bjørnebær. Bjørnebær er rike på antioksidanter som bidrar til å bekjempe skadelige frie radikaler i kroppen. De er også en god kilde til vitamin C, vitamin K og kostfiber, noe som bidrar til en sunn kost.

Så det er ingen overraskelse at bakt bjørnebærpai ikke bare et velsmakende bakverk, men også en kilde til viktige næringsstoffer. Selvfølgelig, det er viktig å merke seg at sukkerinnholdet i paien kan gjøre at den passer mindre for de som har sukkerrestriksjoner i kostholdet sitt. Men for de som kan nyte denne herligheten, gir den både glede og næringsverdi.

Om det er en høstfest, en sommergrill eller en rolig kveld hjemme, er en bakt bjørnebærpai alltid en vinner. Den deilige kombinasjonen av søte bjørnebær og butterdeig er vanskelig å motstå og gir en uforglemmelig avslutning på ethvert måltid.