Ingredienser
500 g (8 dl) hvetemel 4 ss sukker 3 ss kakao 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 5 dl lettmelk 1 egg 100 g smeltet myk margarin 2 ts flytende søtstoff
Tilberedning
Stekes ved 200° C i ca. 30 minutter Bland alt det tørre. Kakao er ofte klumpet, så den må siktes. Rør sammen melk, sammenvispet egg, smeltet margarin og søtstoff og rør det inn i det tørre. Fyll røren i smurt og papirkledt langpanne. Stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og skjær den i snipper når den er kald. Hvilken vin passer til søte kaker?

Mer om Enkel sjokoladekake

Enten du leter etter en dessert til å overraske familie og venner eller ønsker noe søtt å nyte i helgene, vil en enkel sjokoladekake oppfylle alle behovene dine. Sjokolade er allsidig, hysterisk delikat og forbedrer stemningen. En av grunnene til at sjokoladekaker er populære er dens intensitet av rik smak.

Sjokoladekake er ikke bare dekadent og delikat, men er også overraskende enkel å lage. Noen få ingredienser, litt tid og kjærlighet er alt som trengs for å skape dette mesterstykket. Først og fremst må du forberede ingrediensene. Det viktigste er kvalitetssjokolade, sukker, smør, hvetemel og egg. Du kan også legge til dine egne personlige preg, for eksempel hakkede nøtter, rosiner eller til og med litt konjakk for en voksen versjon.

Selv om ingrediensene til en enkel sjokoladekake er basale, er metoden for forberedelse det som virkelig setter dette bakverket fra hverandre. Først begynner du med å smelte sjokoladen på lav varme og rører forsiktig for å sikre at den ikke brenner. Du legger deretter til andre ingredienser som sukker og smør, og rører til de er godt kombinert. Etterpå, tilsett eggene ett om gangen, rører godt etter hver tilsetning. Tilsett deretter hvetemelet og bland godt til du har en jevn røre. Enkelheten ved denne metoden gjør det mulig selv for nybegynnere å piske opp denne dekadente desserten.

Enkel sjokoladekake er perfekt for alle anledninger, fra bursdagsfeiringer til hyggelige middager. Det gir også en ideell mulighet til å uttrykke kreativiteten din. Du kan pryde kaken med glasur, strøssel, fersk frukt eller til og med spiselige blomster. Valget er virkelig ditt og det er ingen grenser for hva du kan oppnå.

Så la oss dykke inn i verdenen av sjokoladekaker. Ta på deg forkleet, rør opp en storm på kjøkkenet og nyt en skive ren sjokoladehimmel. Den enkle sjokoladekaken er en tidløs klassiker som aldri går av moten og er en sikker vinner hver gang. Fordi som du vet, finnes det ingen bedre måte å uttrykke kjærlighet, vennskap eller feiring enn med en deilig, hjemmelaget sjokoladekake.