Ingredienser
4 stk. eple i båter 100 g bacon i strimler 2 ss hakket løk 2 ss olje til steking
Tilberedning
Baconet skjæres i strimler og stekes godt. Tilsett hakket løk og eplebåter og stek videre i et par minutter. Serveres som egen smårett eller som tilbehør til f.eks.skinkestek.

Mer om Eple-bacon smårett

Eple-bacon smårett er en velsmakende kombinasjon av søtt og salt, en herlig smakseksplosjon og en kulinarisk opplevelse. Denne retten er ikke bare deilig, men også veldig enkel å lage. Det tar bare noen få ingredienser og en liten tid i kjøkkenet for å servere den opp som forrett, snacks, hovedrett eller til og med en del av en brunchmeny.

En interessant variant av eple-bacon smårett er bruk av blå ost. Kombinasjonen av søte epler, salt bacon og kremet blå ost er ganske enkelt uimotståelig. For denne delikate retten, begynn med å skrelle og kutte epler i terninger, deretter lage baconet sprøtt. Så, blande disse ingrediensene sammen med krummer av blå ost og bake dem sammen til de er gyldne og boblende. Server det varmt og se hvordan denne unike kombinasjonen av smaker løfter humøret til alle rundt bordet.

En annen oppskrift inkluderer bruk av eple cider eddik for å legge til en tangy vri på eple-bacon smårett. Her, karamelliser epler og bacon sammen i en panne, og tilsett så eple cider eddik mot slutten av matlagingen. Den skarpe eddiken balanserer ut den rike søtheten fra eple og bacon veldig godt og gir en kompleks smak som vil begeistre både deg og dine gjester.

Når det gjelder valg av epler til denne retten, finnes det flere typer som kan brukes. For eksempel er Granny Smith-epler kjent for deres svake syrlige smak som kan gi en fin kontrast til baconets fetthet. På den annen side, hvis du foretrekker noe søtere, vil Honeycrisp- eller Fuji-epler være et perfekt valg. Uansett hvilken type eple du velger, vil du definitivt elske den perfekte harmonien av smaker i eple-bacon smårett.

Eple-bacon-retter er ikke bare deilige, men kan også være relativt sunne, spesielt hvis du bruker magert bacon og hele epler med skallet på. Epler er rike på kostfiber og vitamin C, mens bacon inneholder protein og flere andre viktige næringsstoffer. Men alt med måte; selv om dette kan være en litt sunnere rett, er nøkkelen til et sunt kosthold variasjon og balanse.

Enten du serverer det til frokost, lunsj eller middag, vil eple-bacon smårett med garanti være en hit. Det er allsidigheten og den unike kombinasjonen av smaker som gjør dette til en uforglemmelig rett. Så gled deg over opplevelsen av å lage og nyte denne fantastiske retten.