Ingredienser

ca. 400 g røkt eller fersk flesk
litt smør
2 epler i båter

Mos
250 g sellerirot
250 g mandelpotet
1 dl melk
salt og
pepper
1 dl strimlet purre

Tilberedning

Syrlig epler, stekt flesk og smakfull mos – ikke rart at dette er en populær rett!
Skrell poteter og sellerirot, og skjær i biter. Kokes myke i lettsaltet vann. Støt til mos samtidig som du sper med melken. Rør sammen. Smak til med salt og pepper. Tilsett forvellede (avrente) purrestrimler like før servering.
Skjær flesket i skiver og stek dem på begge sider i litt smør i panne. De skal bli gylne og lekre. Ta dem opp. Stek eplebåtene noen minutter i fettet i pannen og ta dem opp. Stekefettet trenger vi ikke.
Ha mosen midt på et fat/form og fordel epler og flesk rundt.
Serveres med knekkebrød/rugbrød og vellagret ost.