Eplekake med mørdeig

Ingredienser:
250 g hvetemel/speltmel
50 g Hi-maize
150 g Sukrin
150 g smør
1 ss bakepulver
2 egg
2 epler
1 ts kanel
Kesam vanilje
Evt. mynteblad

Fremgangsmåte:
Smuldre mel og smør. Bland inn Sukrin og bakepulver. Pisk eggene lett sammen, ha i bollen og kna deigen godt.Ha i litt mer mel dersom deigen er for bløt.Del deigen i to og klem den ene delen ut i en kakeform. Skrell epler og skjær i båter, ca 1 cm tykke og legg i deigen. Dryss over kanel og etpar spiseskjeer Sukrin. Trill pølser av den andre halvdelen av deigen og lag rutelokk.Stek i 30-40 minutter på 180 grader.Ha på en raus spiseskje kesam vanilje og evt et mynteblad.

Kommentarer:
En god eplekake hører høsten til, og denne smaker nydelig servert lun med kald vaniljeis eller vaniljekesam til.

En kommentar om “Eplekake med mørdeig”

  1. Lurer på om det skal vere en ts bakepulver og en ss kanel ?

Legg igjen en kommentar