Ingredienser:
150 g sjokolade med 70% kakao
70 g smør/Cocosa Pure
6 eggeplommer
50 g Sukrin
6 eggehviter
60 g Sukrin

Fremgangsmåte:
Hakk sjokoladen i biter.
Smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører til det smelter (om ikke alt blir smeltet, kan du varme det over vannbad).
Pisk eggeplommer og Sukrin til eggedosis.
Pisk eggehviter og Sukrin til stiv marengs.
Vend inn eggedosisen med sjokoladen.
Vend så inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer minst 1 dl. Fyll opp slik at kaken blir ca 2-3cm tykk, og stek 20-25 minutter ved 100 grader.
Serveres romtemperert, men er også veldig gode dagen etter (i kjøleskap).

Porsjoner: Gir ca 16 stk

Kommentarer:
Dette er en bløt og fløyelsmyk kake som smelter på tungen.

Mer om Sjokolade-delice

Sjokolade-delice er en elegant dessert som har fanget fantasien til matelskere over hele verden. Denne luksuriøse retten fremhever virkelig sjokoladen i sin reneste form, og gir en balansert blanding av sødme og bitterhet som tilfredsstiller ethvert søtsug.

Opprinnelsen til sjokolade-delice kan spores tilbake til det franske kjøkkenet, som er kjent for sin sofistikerte bruk av ingredienser for å lage rik og delikat mat. Sjokolade er et av de mest verdsatte råvarene innen fransk kulinarisk kunst, og sjokolade-delice er det ypperste beviset på dette. Denne desserten er laget ved å blande mørk sjokolade og krem sammen til en glatt og konsistent gjøre, som deretter helles i en form og avkjøles for å sette seg.

Sjokolade-delice er ikke bare en enkel dessert, men innebærer en kompleks serie trinn for å oppnå den velkjente teksturen og den unike smaken. For eksempel, riktig valg av mørk sjokolade er avgjørende. Man bør velge en høykvalitets sjokolade med minst 70% kakao for å balansere sødmen og skape den karakteristiske dybden i smaken. Videre er proporsjonene mellom sjokolade og krem viktig for å sikre den riktige kremete konsistensen.

En annen viktig faktor i forberedelsen av sjokolade-delice er tidspunktet for avkjøling. Denne prosessen tillater delice å sette seg og utvikle sin karakteristiske tette, men myke tekstur. De fleste oppskrifter anbefaler å la sjokolade-delice avkjøle i minst fire timer, men mange kokker sverger til å la den sette seg over natten for å sikre at den har nok tid til å stivne.

Presentasjon er også avgjørende når det gjelder sjokolade-delice. Desserten er ofte servert med friske bær, som bringebær eller jordbær, for å gi et hint av syrlighet som balanserer sjokoladens rikdom. Syltetøy eller coulis laget av sure frukter kan også være et utmerket tilbehør, og tilfører ekstra dimensjoner av smak. En dusj av pulverisert sukker eller kakaopulver kan også legges til for et siste estetisk preg.

Så, sjokolade-delice er en sofistikert dessert, og dens forberedelse krever presisjon og omhu. Men innsatsen er definitivt verdt det, da denne rike og luksuriøse desserten er en himmelsk nytelse for alle sjokoladeelskere.