Ingredienser:
br>7½ dl hvetemel (450 g)
½ dl Hi-maize (30 g)
1 dl Sukrin (90 g) + 1 ts sukker (for å hjelpe heveprosessen)
1 ts kardemomme
½ pk gjær
75 g smør + ekstra til topping
3,5 dl melk
1 egg
Rosiner, etter smak
Fremgangsmåte:
br>Bruk en rund kakeform på ca 24 cm, eller en liten langpanne, ca. 35x25cm.
Oppskriften kan også dobles, og stekes i stor langpanne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er lunkent. Ha alt opp i bollen, og ha i egget. Rør godt, gjerne med food-prosessor. Deigen bør være klissete. La den heve i 1 time.
Hell så deigen over i bakeformen, og la den etterheve i 1½-2 timer.
Strø deretter godt med Sukrin og kanel over, og legg på tynne skiver med meierismør (bruk ostehøvel på kaldt smør). Stekes ved 180 grader i ca 25-30 minutter.
Kommentarer:
br>Enkel gjærbakst med et deilig lag av smør, Sukrin og kanel på toppen. Faller alltid i smak hos både små og store kakemonser.