Mange går flere runder med seg selv for å finne ut om man faktisk trenger kredittkort. Dersom du fortsatt ikke har bestemt deg, bør du lese videre.

1. Er reising en stor del av livet ditt?

Personer som reiser en god del med bil, fly eller tog, kan dra god nytte av et reisekort. Et kredittkort som reisekort bidrar til at du kan føle deg ekstra trygg når du er ute og reiser, dette fordi du oppnår store fordeler som svindelbeskyttelse og reiseforsikring.

2. Er du glad i å handle på nett?

I dag finnes det enkelte kredittkort som passer som hånd i hanske for deg som elsker å gjøre unna shoppingen på nett. Er du klar over at mange av dagens kredittkort kan gi deg ulike rabatter hos mer enn 200 nettbutikker?

Ved å bruke kredittkort som gir deg rabatter på netthandlingen, kan du også sikre deg cashback (Penger tilbake ved kjøp).

3. Ønsker du en fleksibel hverdag?

Dagens kredittkort passer i grunn til alt. Du kan få penger tilbake når du bruker penger, reiseforsikring, rabatt på klær, hotell, drivstoff og mye mer.

Kredittkort-vinnerne er kortene med de største fordelene

Kredittkort med cashback øker stadig i popularitet. Hvorfor er det slik? Cashback gir tilbake en prosentdel av kjøpesummen du bruker. Her får du en del av provisjonen som kredittkortselskapet tjener av enkelte kjøp hos ulike butikker.

Rabattene du får med kredittkort er også store fordeler for deg som ønsker å handle i kategorier som elektronikk, klær, reise og netthandel.

Kjøp nå – betal senere

I dag kommer de fleste kredittkort med en betalingsutsettelse på mellom 40 og 60 dager, du slipper med andre ord å betale renter og gebyrer på utestående kreditt i denne perioden.

Dersom du kan eller har mulighet til å betale tilbake hele den utestående kreditten før den rentefrie perioden er over, har du faktisk sjansen til å tjene penger.

Husk! Du kan søke om kredittkort på dagen, men kortet vil imidlertid komme etter noen dager.

Forbrukersikkerhet står i fokus hos mange

Ved å bruke kredittkort som finansieringsløsning, oppnår du en bedre forbrukersikkerhet, enn det du gjør når du bruker debetkort. Dette er spesielt viktig når du skal reise utenfor Norges grenser.

Dette skyldes at kredittyter har et likt ansvar som selger av et produkt eller en tjeneste, for at nettopp du skal få det du betaler for. Når du eksempelvis kjøper et produkt på nett som aldri kommer, må kredittkortselskapet du benytter dekke denne betalingen, mens forsikringen dekker dette for deg.

Har du god nok kontroll over egen økonomi?

Skal du skaffe deg kredittkort, er det viktig at dette brukes fornuftig, på denne måten styrker du egen økonomi. Et kredittkort er en unik finansieringsløsning, og du kan for eksempel få en kredittramme på 60.000 kroner hver måned, med en betalingsutsettelse på 45 dager.

Klarer du å betale tilbake det utestående beløpet før fristen, oppnår du en bedre flyt og oversikt i din økonomi.