Hvor ofte har man ikke stått og skulle veie noe, bare for å oppdage at det man skal veie er mye større enn det vekten man har tenkt å veie på er? Nå må det jo understrekes at små vekter er svært så hendige, spesielt med tanke på plassering og oppbevaring mellom hver gang man bruker den. Mange har i dag små kjøkken, og er man eventuelt student, kan det også hende man deler et kjøkken med flere andre. Da er det smart med små vekter, da disse er lette å ta med seg igjen. Eller kanskje man har et yrke hvor det er greit å ha med seg en liten vekt.

Som sagt er ikke dette noe ukjent fenomen, men nå finnes det heldigvis en løsning på denne problematikken. Da de fleste vekter bare består av litt elektronikk og to flater med en sensor i mellom, har noen kommet på den geniale ide, å legge all elektronikken inn i en liten arm som kan flippes ut fra selve vekten, en slags ”flipp ut LCD design”,  hvor man simpelthen bare slår ute vekten når man trenger den, for så å folde den pent sammen etter bruk, og legge den vekk for lagring. På denne måten sparer man mye plass i enten kjøkkenskapet eller kofferten, eller hvor man nå har funnet det for godt å lagre vekten sin, og den er hurtig å finne frem og gjøre klar.

Ettersom de fleste vekter stort sett bare består av luft innvendig, går det ikke på bekostning av hverken vektens egenvekt eller kvalitet som sådan, så man kan trygt si det er en vinn/vinn situasjon.