Ingredienser

* Forrett for 4: 1 løk
* 1 fedd hvitløk, helt uten spor av grønt
* ½-1 dl kremfløte
* 1 ss smør
* 1 laurbærblad
* ½ ts karripulver
* 6 dl kylling- eller kalvekraft
* ½ liter grønne erter (frosne, ikke fra boks)
* 2-3 dl champagne

Tilberedning

1. Hakk løk og hvitløk. Pisk krem.
2. Varm smør i ei panne og stek løk og hvitløk sammen med laurbærbladet til løken er myk og blank. Det tar omtrent 5 minutter.
3. Hell over krafta og kok opp. Ha i ertene og kok til de er ferdige, det tar omtrent 8 minutter.
4. Mos erter og kraft til en jevn, luftig masse med en stavmikser.

Hell suppa i suppetallerkener. Ha ei spiseskje pisket krem i hver tallerken før du serverer. Etter at du har servert, ha et halvt glass champagne i hver porsjon. Spis mens boblene fortsatt kiler deg i ganen.