400-500 gr. falukorv eller middagspølse
6 stk. sjalottløk
100 gr. frisk sjampinjong
eller 1 boks hermetisk (185 gr.)
1ss. margarin
3 ss. sennep
2 dl. husholdningsfløt
1 dl. vann
½ terning kjøttbuljong
½ dl. klippet persille
½-1 ts. oregano
salt, pepper
Skjær pølsen i skiver og del deretter skiven i to.
Skrell løken og rens soppen. Del stor løk og sjampinjong i biter.
Smelt halvparten av margarinen i en stor stekepanne. Stek pølsene i to omganger i ca. 5 minutter, til den har fått farge og er nesten gjennomstekt. Legg pølsen(e) på et fat og hold den varm.
Smelt resten av margarinen og fres sopp og løk i ca. 5 minutter.
Bland i sennep, fløte, vann , smuldret buljongterning og persille. La alt småputre under lokk i ca. 5 minutter.
Krydre med oregano. Smak til med salt og pepper. Bland i pølsen(e) og la den småputre noen minutter i sausen.
Strø over persille og server pølsepannen.