Ingredienser
Første dag, legger kjøtt og kål lagvis, med pepper, i høy 10-liters gryte. (Litt smør i bunnen.) Koker opp vann på vannkoker og heller over, samtidig som plata blir skrudd på fullt.
Lar den koke 1 1/2 time. Skur av varmen og lar den avkjøle seg på plata. Så setter vi gryta, med lokk på, ut på terrassen. Der står den over natta og godgjør seg i kulda. tongue.gif
Andre dag: Koker i 3 kvarter- 1 time.
Tilberedning
Serveres med kokte poteter.
(Besøkt 175 ganger, 1 besøk i dag)
Bra oppskrift! De som er opppvokst med store gryter fårikål vet at den bare ble bedre og bedre for hver dag. Lagring hever smaken betydelig. Ellers anbefales en rimelig gresk krydderblanding for lam, som fås i flere frukt/grøntbutikker. Navnet er CretanLife Mix for Lamb. Inneholder timian, pepper, chilli, koriander og rosmarin.