Et lengre liv, en slankere midje og økt sexlyst. Det kan man få ved å spise mørk sjokolade…

Det er ingen ringere enn professor Arne Astrup, leder av Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet som står bak påstanden. Sammen med kollegene på instituttet kartlegger han sjokoladens gunstige virkning – blant annet dens slankende egenskaper!

«For øyeblikket velter det inn med solide studier som viser at sjokolade er særdeles sunn. Ja, nærmest en grønnsak forkledd som godteri», sier Arne Astrup.

Sexlysten økes med kakao
Det er først og fremst sjokoladens innhold av polyfenoler som har en biologisk gunstig virkning på kroppens celler. Nøyaktig hvordan de virker vet man enda ikke, men de er kjent for å hindre forekomst av hjertekarsykdommer og åreforkalking.

I tillegg kommer at sjokoladen også kan øke kvinners sexlyst, fastslår professoren, som ikke avviser at det samme er tilfellet for menn. «Heller ikke her vet vi presis hvorfor sjokolade får sexlysten til å stige, men det handler antagelig om at det er stoffer som øker blodgjennomstrømningen i kjønnsorganer og i deler av hjernen.»

Arne Astrup understreker at de gunstige stoffene finnes i kakaosmøret og derfor er det ikke all sjokolade, som er bra.

Fastere bryster med mørk sjokolade
Den mørke sjokoladen inneholder mest av det rene kakaosmøret og er bare tilsatt begrensede mengder sukker. Motsatt fjernes den lyse sjokoladens helseverdi av den tilsatt fløten.

«Derfor skal man holde seg til den mørke kvalitetssjokoladen», tilråder Arne Astrup.

Mørk sjokolade kan til og med gi fastere bryster.
«Halvparten av fettet i sjokoladen er stearinsyre, som har en fast konsistens. Det fettet som vi spiser, innleires i fettvevene våre og hvis vi spiser mørk sjokolade i små mengder over lengre tid, blir det hardt», forklarer Arne Astrup.

Så vi kan med god samvittighet anbefale disse oppskriftene på sjokoladekake, husk å velge de med mørk sjokolade om du vil ha faste bryster…