Ingredienser:

100 g meierismør
3 ½ dl melk eller soya melk
1 pakke gjær
10 dl speltmel
0,5 dl Sukrin

6 dråper stevia dråper
1 ss honning
½ ts kardemomme

Pensling:
Sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte 2 dråpe stevia dråper og 1 ss Sukrin
Syltetøy

1 ts vaniljesukker
Siktet SukrinMelis

Tilberedning:

Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt. Ha over i en bakebolle. Tilsett gjær, Sukrin, stevia og kardemomme. Tilsett mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve ca 1 time på et lunt sted. Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate. La dem etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene ved 225 grader i 12 – 15 minutter. Avkjøl bollene på rist. Skal de fylles med vispet krem må de være avkjølte. Skjær toppen av bollene, smør på litt syltetøy og sprøyt eller legg på vispet krem. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.