Ingredienser:

125 g smør

5 dl helmelk

1 pakke gjær

20-25 dråper stevia

1 ts malt kardemomme

650 g hvetemel

150 g rosiner

Pensling: 1 egg

Tilberedning:

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen ca. 37 grader. Sikt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal slipp bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter. Ha i rosiner. Du kan også ha i ingefær, nøtter og sukat. Del deigen i to. rull sammen og elt dem til store, runde boller. Sett dem på hver si bake plate. Du kan også ha dem i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett brødene til heving under plast på et luntsted, ca. 30-40 minutter. Visp sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i ovnen på 175 grader i 30- 40 minutter.