Ingredienser

Ca. 16 boller:
100 g meierismør
500-600 g hvetemel
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
3 1/2 dl melk
50 g gjær

Pensling:
Sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
Evt. syltetøy
Siktet melis

Tilberedning

I stekeovnen: 225 grader C, 12 – 15 minutter.

Smuldre smør og det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene.
Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling. Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med ferdig sjokoladepudding, litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem. Del bollene og fyll dem med favorittkremen. Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.