Ingredienser

2,5 dl lunkent vann
1,5 ss olivenolje
3/4 ts salt
1,5 ts tørrgjær
ca 250 g hvetemel

Tilberedning

Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etterhvert til en glatt og smidig deig.
Kna digen jevn og blank på melet bakebord i 8-10 minutter, Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile et kvarter.
Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk til emd et kjøkkenhåndkle, og la dem heve seg i 1 time. Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaen med det du måtte ønske.

Steketid: ca 15 minutter

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares en tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken skjer i kjøleskap.
Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk til med et nytt kjøkkenhåndkle. Sett i kjøleskapet.
Der holder deigen seg i opptil 2 døgn.
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.
Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt.
De kna fryses i opptil 1 mnd.
Tining: Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap, eller to timer ved romtemperatur.
Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.