Ingredienser
1 stor løk 1 kinesisk hvitløk (rund hvitløk uten fedd) 1 boks hermetiske tomater 100 g byggryn 200 g røde linser 1 grønnsaksbuljongterning 13 dl vann 2 ts karri 1 ts gurkemeie 3/4 ts chilipulver
Tilberedning
Løk og hvitløk kuttes opp og surres i kjelen med litt olivenolje. Tilsett vann, hermetiske tomater og resten av ingrediensene. La koke opp og suppa får deretter putre på lav varme ca 40 minutter. Jeg liker suppa tykk, vil du ha den tynnere så tilsett mer vann. Må påpeke at jeg har satt opp mer krydder enn Fedon har i boka si.

Mer om Fedons linsesuppe

Fedons linsesuppe er en svært næringsrik matrett som har blitt populær med tiden. Denne retten er oppkalt etter den kjente greske ernæringsfysiologen Fedon Lindberg, som også deler sine navn med merkevaren «Fedon». Suppen byr på en kombinasjon av proteinrike linser, diverse grønnsaker og smakfulle krydder, som alle bidrar til en robust og tilfredsstillende smaksopplevelse.

Linsesuppen er pakket med ingredienser som er rike på kostfiber, proteiner, og en rekke essensielle vitaminer og mineraler. Lager man suppen med grønne, røde, eller brune linser, vil hver variant bidra med unike ernæringsprofiler. For eksempel, grønne og brune linser har høyere fiberinnhold enn røde linser, men røde linser er generelt mer lettfordøyelig. På grunn av det høye innholdet av komplekse karbohydrater, gjør linsesupper et godt måltid for de som ønsker å stabilisere blodsukkernivåer og opprettholde energien gjennom dagen.

Fedons linsesuppes oppskrift er også ganske fleksibel, og fortjener dermed et sted i alle husholdninger. Man kan tilsette forskjellige grønnsaker som man har til overs, slik som gulrøtter, selleri, poteter og løk, som alle gir unike smaker til suppen. Dette gjør det enkelt å tilpasse smaken etter eget ønske og utnytte de råvarene man har i kjøleskapet.

Til tross for dens rikdom på næringsstoffer, er Fedons linsesuppe relativt enkel å tilberede. Begynnelse inkluderer bløtlegging av linser, hakking og steking av grønnsaker, kombinere alle ingrediensene i en kjele, og til slutt la suppen småkoke til hver ingrediens er grundig kokt. En annen fordel med å lage denne suppen er at den lett kan gjøres i store partier og deretter fryses ned til senere bruk.

Gjennom årene har Fedons linsesuppe blitt modifisert og tilpasset forskjellige kostholdsmønstre, det være seg vegetarisk, vegansk, glutenfri, laktosefri eller lav-FODMAP. Så uansett hvilke matpreferanser eller restriksjoner du har, det er alltid en måte å nyte denne sunne og næringsrike retten på. Dette gjenspeiler Fedon Lindbergs filosofi om å skape smakfulle, sunne måltider som er tilgjengelige og næringsrike for alle.

Alt i alt, Fedons linsesuppe tilbyr en utmerket balanse av velsmakende smaker og næringsinnhold. Det er en enkel og tilpasningsbar rett som både tilfredsstiller smaksløkene og gir kroppen viktig næring. Med sin unike profil er Fedons linsesuppe et ypperlig valg for alle som er ute etter et hjertesunt og næringsrikt måltid.