Ingredienser

ferske dadler
snøfrisk med skogsopp – en liten teskje pr halv daddel
(Vanlig snøfrisk kan også brukes)
bacon eller spekeskinke – et «flak» pr halv daddel
(Jeg synes spekeskinke er best)

Jeg deler dadlene, tar ut steinene og legger en liten ts med snøfrisk i hver halvpart. Så snurrer jeg en strimmel skinke rundt og setter i ovnen på 180 grader i 10-15 min.

Fulle tomater:
cocktailtomater
fetaost
strøbrød
gratineringsost

Hul ut tomatene, fyll dem med fetaost, litt strøbrød og ost på toppen. I ovn på 180-200 grader i 10 min.

Fylt sopp
Vel modne champignonger
strøbrød
hvitløk
olivenolje
buljong
krydder
gratineringsost

Tilberedning

Bryt av stilken av tomatene, hakk den godt i en bolle. Press en kløft hvitløk i bollen, tilsett strøbrød og olivenolje til du har en leverposteikonsistens. Krydre etter smak – husk at soppen krever gangke mye smak. Fyll soppen med blandingen og gratiner med ost. 15 min på 200 grader.

Butterdeigtrekanter:
Hakkede oliven
Hakkede soltørkede tomater (enten tørre, eller i olje)
fetaost
ett egg
butterdeig

Del hver butterdeigsplate i to. Fyll den med en blanding av oliven, tomat og fetaost. Smør kantene med vispet egg, brett trekant og stek etter anvisningen på butterdeigen.