Ingredienser

1 stk hel fersk kylling
4 ss smør
3 fedd hvitløk
2 stk gulrot
1 stk purreløk
1 stk fennikel
4 stk sjalottløk
1 bunt flatpersille
1 bunt timian
1 ss malt kumin
1 ss malt paprika
1 stk chili

Tilberedning

Kyllingen
Finhakk (finhakk skikkelig; biter på ca.1-2 mm) gulrot, fennikel, purre, hvitløk, sjalottløk og chili, og bland det godt sammen
Legg kyllingen i en ildfast form og gni den inn med smør. Dryss over paprika og kumin-krydderet. Gi kyllingen et snitt over det midterste lårleddet så den blir raskere stekt her.
Klapp de finhakkede grønnsakene på kyllingen og stek den i ovn på 200 ºC i ca 1 – 1 1/2 t.
La den hvile litt og del den pent opp. Server med:

Bønnesalat
1 boks røde bønner
1 stk rødløk
2 stk klasetomat
2 ss hakket persille
1 bunt vårløk
0,50 dl balsamicoeddik
0,50 dl extra virgin olivenolje

Salt og pepper

Finhakk rødløk, tomater, persille og vårløk. Bland dette sammen med bønnene. Hell over Balsamico eddik og extra virgin olje. Smak til med salt og pepper.

Jeg har akkurat spist dette nå, og kan bekrefte at det er veeeeldig godt!

I dag gjorde vi flg med de finkuttede grønnsakene som ble bakt med smør og krydder sammen med kyllingen:
blandet med litt fløte og vispet sammen til tykk saus.