Uansett om du har en gryende kokk i deg eller bare elsker mat, så kan matspill være morsomt for hele familien. Det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Vi skal utforske fem forskjellige spill som alle er relatert til mat. Utvalget vi har funnet er en god blanding av singel-player og multiplayer-spill. Vi advarer om at du risikerer å bli sulten når du spiller disse spillene, så vi anbefaler deg derfor å unngå å spille på tom mage.

1.      Good Pizza, Great Pizza

Det første spillet på listen vår er Good Pizza, Great Pizza. Her jobber du deg oppover i en pizzarestaurant med målet om å en dag eie restauranten. Spillet er morsomt lagt opp ved at du i butikkens åpningstider må lage forskjellige retter på bestilling, men så snart dørene stenges kan du bruke dagens gevinst på oppgraderinger.

Etter hvert som du låser opp nye pizzaer og oppgraderer maskinene dine vil gevinsten også øke. Med andre ord er dette et utmerket spill for deg som enten har en gründer i dag, eller rett og slett elsker pizza. Vi liker spesielt godt måten spillet er delt opp på med turn-based-strategi og pauser der du kan gjøre aktuelle oppgraderinger.

2.      Diner DASH Adventures

Et annet anerkjent matspill er Diner Dash Adventures. Her starter du med en gammel Dinner som du kan gjøre om til en lønnsom bedrift. Sammenlignet med mange andre matspill som fort blir repetitive, er Diner DASH derimot svært oppdragsbasert og du vil stadig finne nye utfordringer.

Det morsomste med spillet er at du kan sammenligne fremdriften din med andre spillere. De morsomme karakterene du møter underveis i eventyrene dine minner oss en del om grafiske karakterer fra spillautomater på nett. Vi finner mange likhetstrekk mellom grafikken og teknologien bak populære spillautomater i Diner DASH. Dette gjør at spillet verken blir spesielt barnslig eller ensformig. Det er alltid noe som beveger seg på skjermen og et nytt oppdrag som venter rundt hjørnet.

3.       Cooking City

Cooking City er et morsomt spill, men det skiller seg ut fra de to tidligere nevnte spillene. Her handler det ikke om å drive en restaurant, men heller å raskest mulig fullføre forskjellige matretter på bestilling. Desto raskere du klarer gjennomføre kundenes bestilling, desto mer fornøyd blir de. Dette betyr at tid er penger og du bør raskest mulig få et smil hos kundene.

Spillet er engasjerende, og det skjer konstant noe på skjermen din. Vi skal ærlig innrømme at vi ble litt revet med når vi testet spillet og tiden fløy raskt forbi. Det er noe med kombinasjonen av prestasjonsbasert belønning og tidspress, som gjør at du raskt lar deg rive med i spillet. I tillegg har utviklerne lagt en enkel Interface som gjør at alle kan spille uansett tekniske ferdigheter eller enhet.

4.      Perfect Slices

Perfect Slices er et klassisk Chop-spill der målet er å kutte flest mulig grønnsaker raskest mulig. Deretter skal grønnsakene i suppa og du får belønningen din! Men pass deg, for på det rotete kjøkkenet kommer det jevnlig objekter som kan skade kniven din på samlebåndet.

Underveis i spillet kan du oppgradere kniven din eller utvide sortimentet med grønnsaker. Dette spillet er et utmerket tidsfordriv og krever ikke spesielt mye. De lyse fargene og enkle objektivet gjør at spillet passer utmerket når du har noen minutter til overs og ønsker å slappe av litt. Den eneste ulempen vi opplevde med spillet er de konstante reklamene, men de kan heldigvis fjernes med et engangskjøp på $3, men de blir de svært pågående etter hvert uten dette.

5.      Restaurant Story

For deg som virkelig vil oppleve restaurantverden kan dette spillet passe utmerket. Her får du mulighet til å bygge opp restauranten din helt fra bunnen av og opp. Du kan velge gulvfliser, ovner, design og til og med oppskriftene selv. Spillet minnet oss en del om Sims-serien, bare med mat i stedet for naboer.

Med høyt fokus på egne valg og strategier er dette et litt mer tidkrevende spill enn de andre på listen vår, men vi tror også at utbyttet er høyere. Her kan du virkelig bygge din egen restaurant og høste gevinsten når kundene er fornøyd med oppskriftene dine.

Kort oppsummert

Det finnes utallige spill som henter sin inspirasjon fra matverden. Vi har funnet frem fem forskjellige spill som dekker vidt forskjellige aspekter av sjangeren, men som samtidig er underholdning for alle. Med alt fra oppdragsbaserte strategispill til kutting av grønnsaker, er det mulig å finne et spill for alle anledninger.