Ingredienser:
br>10 kg kjøtt av hjort, elg eller rådyr
3-4 poser Toro Jegergryte, eller lignende
1,5 kg bacon
8-10 stk sopp (skåret i passelige biter)
4-6 stk løk
4-6 stk rød paprika, i biter
6 stk knuste einerbær
3 dl selleri, finhakket
20-30 skiver brunost(Gudbrandsdalsost)
3-5 dl portvingele, ripsgele eller tyttebærsyltetøy
ca 9 dl fløte eller rømme (event. halvparten av hver)
Salt, pepper og viltkrydder
Hvetemelsjevning eller brun Maizenna
Margarin til steking
Fremgangsmåte:
br>Skjær kjøttet i biter, stek det raskt brunt på stekepannen. Legg stykkene i en gryte etter hvert som de har fått en fin brun hinne. Kok ut stekepannen med vann og tøm dette over kjøttet i gryten. Etterfyll med mer vann til det dekker kjøttet. Kok kjøttet deretter over svak varme i ca 1 time. Dette kan gjøres dagen før gryteretten skal lages. La det stå kaldt til neste dag.
Bruk kraften fra kjøttet for oppkoking av posens innhold. Ha i kjøttet. Skjær bacon og sopp i fine terninger og stek dette. Ha dette i gryten. Skjær løk og paprika i små biter og la dette surre litt på stekepannen før du har det i gryta. Ha tilslutt i einerbær og selleri. Etterfyll med vann hvis nødvendig. Smak til med brunost, gele eller syltetøy, fløte eller rømme og krydder. Jevne til passelig tykkelse med hvetemelsjevning eller maizenna sausjevning. La gryten småkoke ca 15 min. før den serveres.
Server med ris eller potetmos, brød og en frisk salat.
Porsjoner: 45-50 pers