Ingredienser

800 g blåskjell
4 store kamskjell
1 pakke fersk fettucini
2 dl fløte
1/2 løk
1 dl hvitvin
1 ss finhakket gressløk
200 g spinat

Tilberedning

Rens blåskjellene. Hakk løken. Surr olivenolje myk i en kjele. Ha i hvitvin og blåskjell, legg på lokket og sett varmen på fullt. Når dampen kommer ut under lokket er skjellene ferdige. Ta av varmen og la avkjøle i kjelen til skjellene er håndterbare. Fjern skallene og ta vare på innmaten.

Sil kraften over i en annen kjele. Hell i fløten og kok ned til 1/3 av mengden.

Kok pasta som anvist på pakken. Ha pastaen i fløtesausen, ha i gressløk og smak til med salt og pepper. Legg på tallerken, eventuelt surret rundt et trespyd. Renset og vasket spinat vendes raskt i olje, salt og pepper i en varm kjele og danderes på tallerkenen. Et kamskjell stekt ca. 40 sekunder på hver side i glovarm panne legges på toppen.