Ingredienser

12 små flyndrefilet – ca. 600 g,
torsk, sei eller hyse kan brukes
olje til fritering

Frityrrøre:
4 ss hvetemel,
1 ts salt,
1 ts olje,
1 ½ dl vann og
2 eggehviter.

Tartarsaus
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft
1 ts sennep (dijon)
1 presset hvitløkbåt
2 dl olje
3 små hakkede sylteagurker
1 ss kapers.

Tilberedning

Rør eggeplommene til sausen med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.

Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere fisken.

Varm opp oljen til det bruser rundt et treskaft. Dypp fisken i røren, rist av det som er for mye. Stek fisken i den varme oljen til den er gyllen og sprø. La den renne av på husholdningspapir og dryss på litt salt. Serveres med pommes frites og den gode tartarsausen.