Ingredienser
6 knuste tomater(kan bruke evt.hermetikk) 4 knuste hvitløksbåter 1/2 ts yellow powder (fåes kjøpt i asiatiske butikker) 1/2 ts karri 1 ts salt 1 ss olje bland i chilisaus etter smak
Tilberedning
Bland i en kaserolle og la det småputre i noen minutter.

Mer om emnet: Hot tomatchutney

Hot tomatchutney er en populær asiatisk rett som har fått anerkjennelse over hele verden for sin unike blanding av smaker. Denne chutneyen er kjent for å være en smakfull blanding av tomat, eddik og forskjellige krydder. Denne artikkelen vil gi deg mer informasjon om denne herlige retten og også gi deg en ide om hvordan du kan lage den selv.

Til å begynne med, la oss forklare hva chutney faktisk er. Chutney er en asiatisk saus som brukes som en akkompagnatør til mange retter. Den er vanligvis laget ved å lage en tykk pasta fra forskjellige frukt og grønnsaker, og deretter tilsette eddik og forskjellige krydder for å gi den sin karakteristiske smak. Hot tomatchutney, som navnet antyder, bruker tomater som hovedingrediens.

Tomatchutneyen antas å ha opprinnelse fra India, men har også blitt adoptert av mange andre land, inkludert Storbritannia. Det fine med denne chutneyen er dens allsidighet. Den kan brukes som en del av hovedretten, eller den kan serveres som en del av forretten. Det er også en utmerket måte å forvandle enkle retter til eksotiske middagsopplevelser. For eksempel kan den brukes som et pålegg på brød, som en saus for kjøtt eller grønnsaker, eller som en krydret dip for snacks.

Nå til det virkelig interessante; hvordan lage hot tomatchutney. Den grunnleggende oppskriften inkluderer modne tomater, sukker, eddik, ingefær, hvitløk, chili og forskjellige krydder som sennepsfrø, spisskummen og koriander. Du starter med å steke krydderet i litt olje for å frigjøre aromaene, tilsette hakket tomat, sukker og eddik, og la det sakte koke til det blir til en tykk saus. Til slutt tilsettes de finhakkede chiliene for å gi den ønskede varmen. Det finnes også mange varianter av denne grunnleggende oppskriften, avhengig av regionen den kommer fra.

Det er viktig å merke seg at smaken av hot tomatchutney kan variere avhengig av hvilke typer tomater og hvor mye av dimensjonskrydder du bruker. Den tradisjonelle metoden for å lage hot tomatchutney krever langsom matlaging for å tillate at smaken av ingrediensene blandes ordentlig. Noen mennesker foretrekker å bruke en trykkoker for å redusere koketiden. Andre igjen kan foretrekke å lage den i en større mengde og lagre den for fremtidig bruk.

Hot tomatchutney er mer enn bare en tomatbasert saus; det er en eksplosjon av smaker som har evnen til å forvandle den enkleste retten til en ekstravagant opplevelse. Enten du er en matelsker eller en uerfaren kokk, er hot tomatchutney definitivt noe du bør prøve.