2 mandelpoteter
2 vårløk
1 gulrot
½ rød paprika
6 sjampinjonger
1 ts salt
hvit pepper
2 ts smør
350 g fiskefilet uten skinn, f.eks. torsk, sei, hyse, steinbit eller flyndre
4 ss tørr hvitvin eller vann+2 ts. friskpresset sitronsaft
Riv av to store stykker aluminiumsfolie. Smør den lett med smør. Skrubb potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Rens og finsnitt vårløkene. Skjær gulrøtter, sopp og paprika i tynne skiver. Del fiskefileten i to porsjonsstykker. Legg poteter og grønnsaker på foliearkene, dryss på halvparten av saltet og legg fisken oppå. Dryss resten av saltet på fisken. Hell vin eller vann med sitronsaft over fisken og pakk folien godt sammen. Legg foliepakkene i en form med litt vann i bunnen og bak retten midt i ovnen til alt er gjennomkokt. Om sommeren kan fiskepakkene legges på grillen. Legg pakkene uåpnet på varme tallerkener og nyt den herlige duften når pakkene åpnes.