Ingredienser

300 g hvit, fast fiskefilet, gjerne breiflabb
8 rå sjøkrepsehaler eller scampi
2 grønne paprikaer
1 squash

grillspyd.jpg

Marinade:
1 ss presset sitron
2 ss olje
2 dl tørr hvitvin
1 ss estragon
1 ts av hver med timian, oregano, persille
½ ts salt sort pepper

Tilbehør:
kokt ris, gjerne villris eller tomatris

Tomatris:
1 boks grovhakkede tomater, 400 g
salt, pepper
2 dl langkornet ris
½ dl vann

Tilberedning

Bland alle ingrediensene til marinaden.

Rens krepsehalene. Skjær fiskefileten i ca. 3 cm store stykker. Legg fisk og skalldyr i marinaden og la det marineres i ca. 2 timer i kjøleskap. Lag tomatris. Kok opp de hakkede tomatene med laken, smak til med salt og pepper. Tilsett ris og vann og la det koke ca. 20 minutter på svak varme. Del paprikaene og ta bort kjernene. Skjær dem i ca. 3 cm store biter. Del squashen på langs og skjær den i skiver. Tre fisk og skalldyr på et spidd med paprika og squash i mellom. pensle med marinaden. Grill spiddene i ca. 5 minutter på hver side i en grillpanne eller under grillelementet i ovnen. Legg spiddene på varme tallerkener og server ris til.