Ingredienser

Retten er rask å lage, men fisken bør marinere med sitron i minst 10 (helst 20) min. på forhånd.
· 600-800 g torsk- el. seifilet, fersk el. halvtint
· saften av en sitron
· 150 g bacon
· 1 løk
· 1 purre
· 4 fedd hvitløk
· 1 paprika
· 1-2 ss olivenolje
· 2 bokser hakkede tomater
· 1 ts (terning) grønnsakbuljong
· ½½ ts tørket basilikum
· noen dråper tabascosaus, evt. litt kajennepepper

Tilberedning

Skjær fisken i porsjonsbiter, fjern eventuelle bein fra fersk filet. Legg fiskestykkene i en dyp tallerken og hell sitronsaften over. La dem marinere i ca. 20 minutter, snu stykkene noen ganger under marineringen.
Skjær bacon og paprika i terninger. Løken grovhakkes, purren skjæres i skiver. Hvitløk finhakkes.
Stek baconet til det er svakt lysebrunt, tilsett olivenolje og la løken steke med til den er blank. Ha i paprika, purre og hvitløk og la det surre noen minutter. Tilsett tomatene, grønnsakbuljongen og krydderet. La det småkoke i 10-15 minutter.
Ha i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, 5-10 minutter.
Server med kokte poteter, ris el. brød.